2016. sze 27.

[#Dunaújváros] - Dalmát esttel ünnepel a Dunaújvárosi Borbarát Klub

írta: SikerEmber
[#Dunaújváros] - Dalmát esttel ünnepel a Dunaújvárosi Borbarát Klub

Amikor egy 15 éves fiatal születésnapját ünnepeljük, még nem mondjuk, hogy szép kort ért meg, de mi most a Dunaújvárosi Borbarát Klub jubileumi eseményéről beszélgetünk, itt már igenis illő ez a dicséret. Sikeres klubéletet fenntartani ennyi éven át elismerésre méltó. A klub megálmodója Grábics Gábor és a találkozóknak helyszínt biztosító Corner Kávéház üzletvezetője Szűts-Lengyel Brigitta mindketten lelkesen készülnek.

Beszélgetőpartnerem most Brigi, aki az előkészületek idején a következő levéllel kereste meg az alapító tagokat:

Végre a hosszú meleg nyár után, itt a szeptember, és a borkóstoló. Idén szeptemberben azon jeles alkalomból gyűlünk össze, mert borklubunk idén ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját. Úgy gondoltuk, hogy ezt méltó módon szeretnénk megünnepelni, egy remek heje-hujával, zenével, borkóstolással.

corner-bor2.jpeg

Mi volt a reakció a levélre?

Mindenki nagyon lelkesen fogadta a

kezdeményezésünket, s szép számmal jeleztek vissza az alapító tagok közül is, hogy részt vesznek az ünneplésen.

corner-bor1.jpg

Mennyiben lesz más ez az esemény, mint egy minden hónap utolsó szerdáján megtartott klub est?

 Elsősorban a helyszínben, hiszen - bár nem megyünk messzire a Cornertől - egy parti sátor ad majd otthont nekünk, a kávézó mögötti téren. A kóstolás természetesen elmaradhatatlan, a remek borokat a Kovács-Harmat Pincészet hozza Versendről (Villány). Boraik a Pécsi borvidékre jellemző fehér borok és a Villányi borvidéken termett vörös borok. Egy picit jobban elmélyedünk a gasztronómiában is, s az elmaradhatatlan fűszeres libazsír mellé társul majd Aldunai Dévérkeszeg olajban, Dalmát vegyes ízelítő (Dalmát sonka, Prsut), Dalmát kemény sajt, Kulen, Csevapcsityi, hagymasaláta, ajvár valamint baconban sült füge.

Az ételkínálat a nyár hangulatát idézi, a horvát tengerpartra képzelhetjük magunkat.

Nem tévedés, s ehhez, persze nem titok Grábics Gábornak is köze van, hiszen, amikor elkezdtünk ötletelni, hogy, hogyan is tehetnénk különlegessé az eseményt, ő rögtön egy zenekar meghívására gondolt. Az ötfős, vérbeli horvát zenekar garantálja a talpalávalót, s erősíti majd a dalmát ízeket.

ady_7550.JPG

Ha valaki nem klubtag, de a sorok olvasása közben elindult a nyálelválasztása, s szívesen táncra perdülne, mit tegyen?

Jelenleg azt tudom javasolni, hogy keressen meg engem a Cornerben, talán még tudunk asztalt adni, de ha most nem is, mindenkit arra bíztatok, hogy jöjjön el hozzánk a minden hónap utolsó szerdáján lévő kóstolgatásra, ínycsiklandozásra, s váljon részesévé egy kellemes csapatnak! Legyen a Dunaújvárosi Borbarát Klub tagja!

 

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá