2017. okt 18.

[#Dunaújváros] - A mai menü: Garázs vendéglő

írta: SikerEmber
[#Dunaújváros] - A mai menü: Garázs vendéglő

Megújult és újra nyitott a Garázs vendéglő. Nézhetnének erre a mondatra nagy kerek szemekkel, s kérdezhetnék, jó, de miért is érdekes ez? Hát elmondom. S egy picit korábban kezdem a történetet, mint az újranyitás. Emlékszem a korábbi tulajdonos, Kastaly Csaba tulajdonos és a hajdan ott dolgozó kultikus szakács, Erős István igen jó érzékkel és a hozzá tartozó jó szájízzel működtették az éttermet. Majd jött némi csendesebb időszak, s a vendégkör elpártolt…Nem volt tehát könnyű dolga az új bérlőnek, aki azonban minden túlzás nélkül állíthatom jól kitalálta a folytatást.

A mi dolgunk az újranyitás kapcsán igen összetett volt. De talán az egyik leglényegesebb, hogy fontosnak tartjuk a nyitvatartási idő kitágítását. Reggelivel és délutáni-esti menüvel is várjuk a megéhezőket. Az elmúlt időszakhoz képest a forgalmunk délidőben megduplázódott, s most valóban arra is koncentrálhatunk, hogy tovább legyünk nyitva, s bevezettük a szombati nyitva tartást i - kezdi beszélgetésünket a jelenlegi étteremvezető.

Elárulod a titkot, hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt megdupláznotok a forgalmat?

Úgy gondolom, erre csodálatos, mindenhová érvényes receptet nem fogok tudni mondani. Szívesen elárulom viszont azt, hogy nálunk mi történt: érkezett a konyha élére egy új szakács, nőttek az adagok és maradtak az árak. Lehetővé tettük a bankkártyás fizetést, s egyéb cafetériákat is elfogadunk. S ami talán leginkább generálta a növekedést, az a kiszállítások megszaporodása. De jó érzés, hogy itt az étteremben is vannak új vendégarcok. Nyilván építünk a környező vállalkozásokra, akik úgy tűnik szeretnek minket.

garazs_belsoter.jpeg

Nyugtass meg, hogy az asztalon található étlap nem bővül majd átláthatatlanná, teljesíthetetlenné!

Nem célunk, sőt! Említettem, hogy a konyhán is megújultunk, s egy olyan séf dolgozik, aki nem él túl régóta Dunaújvárosban, viszont célja az életének nagyobb százalékban ide helyezése. Az étlap elsősorban az ő reszortja, s itt hagyjuk őt érvényesülni.

Így aztán a válaszadás lehetősége Molnár Csabáé, aki a Garázs Vendéglő konyháját igazgatja.

Egy rövid személyes történettel kezdjük, hiszen Csaba Budapesten a Mamutban található Leroy Cafe séfje, s családi kötődés miatt keresi a helyét városunkban. Ennek mi természetesen nagyon örülünk, s most nem a levegőbe beszélek. Mióta ő főz a Garázs Vendéglőben ebédeltem már ott néhányszor, és nagyon jó érzékkel, finom ízvilággal elkészített ételeket kaptam. De félre a kialakuló rajongást!

Hogy érzed magad itt, mik a terveid?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, - válaszol Csaba, hogy az indulástól együtt gondolkodás volt az üzletvezetővel. Hallgat a tanácsaimra, így aztán az étlapot- visszakanyarodva az előbbi kérdésre-nem bővítjük agyon. Hozzáteszem, hogy nekem is át kellett állítanom az agyamat arra, hogy Budapesten más a vendéglátás. Ott nyitottabbak az emberek az új dolgokra, s élvezik a furcsa, s olykor kimondhatatlan nevű ételeket. Itt viszont jobban szeretik a házias ízeket. Van azonban itt is olyan vendégkör, akik éhezik a különlegességet, nekik igyekszünk majd szezonális újdonságokat hozni, bővíteni a vegetáriánus kínálatot, becsempészni egy-két paleo ételt. A vendégeknek úgy gondolom egy jó üzenet, hogy az édesanyám főztje mellett lettem a magyaros ízek rajongója, s a célom itt az, hogy a vendégeinknek jó ízű, elsősorban magyar konyhát kínáljunk. Fontosnak tartom elmondani, egy picit tanító szándékkal is, hogy igenis mozduljanak ki az emberek, családok és jöjjenek el személyesen hozzánk! Az újranyitás kapcsán erre törekedve igyekeztünk olyan hangulatot kialakítani, ami megfelelő egy családi esemény, vagy egy baráti összejövetel lebonyolítására. Szeretnénk hamarosan vasárnap is nyitva tartani, de mindenkit buzdítok arra, hogy kóstolja meg a főztömet, s örülök az üresen visszaérkező tányéroknak!

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá