2017. ápr 12.

[#Dunaújváros] - Változások vannak a Kiskohász Vendéglő háza táján...

írta: SikerEmber
[#Dunaújváros] - Változások vannak a Kiskohász Vendéglő háza táján...

Egyet megtanultam már. Horváth Attilával nem szabad éhesen leülnöm beszélgetni. Olyan jóízűen ecsetelte mostani beszélgetésünk alatt is a csülöksütés fortélyait, hogy összefutott a nyál a számban. Ha a kedves olvasó fejében is forognak evés körüli gondolatok, akkor javaslom a cikk végig olvasását, s ígérem, fény derül a titokra, miért is nem szabad éhgyomorral beszélgetésre vállalkozni.

Változások vannak a Kiskohász Vendéglő háza táján…

Igen, bár én inkább úgy fogalmazok, hogy erősítünk. Bő egy éve indultunk el, az újjá alakult Kiskohász Vendéglővel. A megszüntetve megőrzés elvét alkalmazva, régi, s új kollégákkal közösen. Mára eljutottunk oda, hogy levonjuk a tanulságokat, s meghozzunk néhány fontos döntést. Ennek része most, a csapatbővítés.

Kikre gondolsz?

Két emblematikus figurával vérteztük fel magunkat. Egyikük, volt tanítványom, kollégám Csikós Gábor, üzletvezető, aki a vendégtérben erősít minket. Róla azt kell tudni, hogy agilis, lelkes, szakmailag profi fiatalember, akivel nagyon sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. A másikuk pedig Szabó György séf, ő konyhát erősíti. Kamatoztatja nálunk az ázsiai konyha világában szerzett tapasztalatait, az új irányokat képviseli a konyhatechnikában, izgalmas és merész is tud lenni, de kellemes érzékkel ötvözi a hagyományos és a modern ízeket. Természetesen a korábbi kollégák is maradtak, s remek az együtt gondolkodás Kaszás Roland és Gyuri, illetve Gábor és Horváth Zsolt között. Mindig is úgy gondoltam, hogy vendéglátást – a szó nemes értelmében – csinálni csak csapatmunkával lehet.  Ez most megvan nálunk, mind a konyhán, mind a vendégtérben.

ha.jpg

Milyen irányokat hozott a két új csapattag?

Gyuri a konyhán az a’la carte vonalat erősíti. Megújult, szezonálisan változó, picit szűkült, de napi, hétvégi ajánlatokkal kiegészülő étlapunk összeállításában oroszlán része volt. Gábor pedig azon dolgozik, hogy minél változatosabb programokat hívjunk életre. Ilyen volt például a közelmúltban megrendezett csülök est is.

És merre tart Horváth Attila?

Egy ici-picit a nyugalmasabb élet felé. Mára elérkezettnek láttam az időt, hogy több szabadságot engedélyezzek magamnak. Talán most érik be az, amit a kezdetekben elhatároztunk. Jó csapatban, egymással összhangban dolgozva haladunk a céljaink felé. S hogy mi a célunk? Egy olyan étterem működtetése és fenntartása, ahová jó betérni egy déli ebédre, jó beülni egy színházi előadás utáni vacsorára, ahová jó elhozni a családot, a barátokat az együtt ünneplésre. Ahol kellemes a környezet, figyelmes a személyzet, ínycsiklandozóak az ételek, s hogy a csülökre is rátérjünk végül, egy olyan éttermet szeretnénk, ahová nem átrohanóban esnek be a vendégek, ahol figyelmesen átlapozzák az étlapot, megfogadják a felszolgáló tanácsát, ízlelgetik a séf ajánlatát, s nem türelmetlenkednek, ha a csülöktál - a neki kellő – közel egy óra alatt készül el frissen, zamatosan!

kiskihasz_terasz-1.jpg

Hiszem, hogy a vendéglátás erről szól, s így válhat nemes küldetéssé, vendégül látó és vendég teljes összhangjává, hogy az egyszeri találkozást újabbak kövessék, nálunk a Kiskohász Vendéglőben!

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá