2016. aug 05.

[Dunaújváros] - Minden, amit virágból lehet…

írta: SikerEmber
[Dunaújváros] - Minden, amit virágból lehet…

Megkérték a kezed és máris azon töröd a fejed mikor és hol legyen a nagy nap? Nem vagy egyedül. Épphogy feleszmélsz az eljegyzési mámorból, máris újabb dilemmában találod magad. Hol legyen a nagy nap? Saját otthon, kert, hétvégi ház, étterem, borozó, hajó? Esküvő dekorációs szakértőnk Palkovics Katalin siet segítségünkre.

A legbarátságosabbnak talán a saját otthon tűnik elsőre. Meghitt, emlékekkel teli bensőséges hely, ahová tényleg megválogatjuk, kit engedünk be. Aztán persze gyorsan elkap minket a kétkedés, vajon alkalmas-e 30-40 fő kényelmes kiszolgálására? Mi lesz a gondosan ápolt kerttel, ahová esetleg sátrat kell állítani, és a fűnek nagy valószínűséggel nem használ egy áttáncolt éjszaka.

ibolya_1.jpg

Gondoljuk át, hogy van-e elegendő parkolóhely a házunknál, s megoldható-e a megfelelő tisztálkodási lehetőség! A kitelepülő konyhának is helyet kell adni, ha csak be nem érjük azzal, hogy valaki bográcsban főzi a vacsorát. Legyünk őszinték

, ez nem az a nap. Ezen a napon az ifjú pár van a középpontban, számít a jókedvükre, energiájukra a násznép. Ne amortizáljuk hát le magunkat főzéssel, terítéssel, dekorálással, mert elfáradunk, mire ragyognunk kellene. Ha tehetjük, bízzuk a részleteket szakemberekre.

Volt mostanában negatív tapasztalatod helyszínválasztás kapcsán?

Szerencsére, igazán negatív még nem volt. Olyan helyzetekkel azonban már nem egyszer találkoztam, hogy a kültéri esküvők, esketések a rossz idő miatt kudarcba fulladtak. Az idei nyár erre sajnos jó példa.  Így aztán óva intek mindenkit attól, hogy ne készüljön B tervvel! Kültéri esküvő esetén nem árt a sátor, esketés esetén pedig a belső helyszín, amit, ha étteremben lesz a lagzi, akár ők is tudnak biztosítani. Nagyon kedvelt és csodálatosan dekorálható egy szép park, mint például nálunk a Petőfi Liget, vagy Rácalmáson a Jankovich Kúria, de mindent tönkretehet egy futó zápor, s ezt ugye senki sem szeretné.

ibolya_2.jpg

Egyik kedvenc filmemben mondja az esküvőszervező, hogy a torta meghatározza az egész esküvőt. Így látod te is?

Lehet benne valami, de én inkább a pár egyéniségére, a színvilágra és a helyszínre voksolnék. Például, ha egy borházban, pincészetben, sörözőben, kávéházban lesz a lagzi, akkor fontos, hogy a hely atmoszféráját követve dekoráljunk, harmóniában legyünk vele, s az ifjú párral. A mai trend, természetesen az örök fehér mellett, a halvány pasztellszínek.

25-30 éve szinte elképzelhetetlen volt, hogy ne a hivatalban mondjuk ki a boldogító igent.

Ma már nem egyedi, hogy az esketés is a helyszínen, s nem az anyakönyvi hivatalban történik. Szerencsére ebben sokat változott a világ, az anyakönyvvezetők szívesen vállalnak ilyet, természetesen jó tudni, hogy ez minimálisan ugyan, de plusz költséggel jár. Az ifjú párnak és a násznépnek azonban sokkal kényelmesebb, hiszen például a helyszínek közötti utaztatást nem kell megoldani.

ibolya_3.jpg

Mi az Ibolya Virágboltban arra törekszünk, hogy legyen az külső helyszín, étterem, kastély, borozó, vagy bármely extrém helyszín, színt, hangulatot vigyünk a nagy napba, hiszen, ahogy mottónkban is hangsúlyozzuk, mi bármit elkészítünk, amit virágból lehet…Tesszük ezt sok éve sikeresen azért, hogy az ifjú párnak csak egy dolga legyen, jól érezni magát benne!

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá