2016. már 21.

[Dunaújváros] - "A" dunaújvárosi gasztro-hírportál sikertörténete!

írta: SikerEmber
[Dunaújváros] - "A" dunaújvárosi gasztro-hírportál sikertörténete!

A dunaújvárosi gasztro-hírportál sikertörténete

 

“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein) Frappánsan illik a tudós gondolata egy olyan történet elé, ami ugyan hétköznapinak is tűnhet, de nem az.

Kézzelfogható közelségben, itt Dunaújvárosban él egy fiatalember, aki nem csak várta a csodát, hanem tett is érte, hogy valóra váljon.

Márk Csabát mutatom be önöknek, aki néhány éve gondolt egyet, s dacolva az esetleges ellenvéleményekkel létrehozott egy weboldalt. Ez így önmagában még nem nagy kunszt, mondhatják. Ám a weboldal hiánypótló céllal azért jött létre, hogy csokorba gyűjtse a város vendéglátó helyeit, s az ő kínálatukat. Ajánlatokat, lehetőségeket ad és időt szabadít fel.

Hogyan kezdődött, mi volt az indító gondolatod?

 

Sok éven át a Dunaferrben dolgoztam, de úgy éreztem, nem vagyok a helyemen. Végiggondoltam mit is szeretnék csinálni, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Körvonalazódott az elképzelés: teremtsek értéket, érezzem benne jól magam, ne távolodjak el attól, amiben jó vagyok, a rendszerben való gondolkodástól, s nem baj, ha köze van az általam szeretett marketing szakmához. Így gyúródott össze egy csipetnyi, vagy inkább merőkanálnyi gasztronómiával fűszerezve a HAMI.

Az ötlet után következett a megvalósítás?

 

Így van. A felület megalkotása volt a kezdő lépés. Majd egy rövid bábállapot következett, hiszen ezután jött a feladat: működőképessé kellett tenni, meg kellett tölteni tartalommal. Ebben van hatalmas szerepe azoknak a kollégáknak, akiket mellém sodort az élet. Ma már közösen haladunk a cél megvalósítása felé: legyen az oldal tartalmilag profi, jól használható, szeressék az éttermek is, csakúgy, mint a vendégeik. Mára elmondhatjuk, hogy ezek a célok megvalósultak, sőt több is kikerekedett a dologból. Olyannyira látogatott, s népszerű, hogy reklámfelületként is sokan használják. Sikerrel.

Mit tud a Hami, miért látogatják?

 

A felhasználók azért szeretik, mert nagy a kínálat, napi ajánlatot ad, könnyen kezelhető, áttekinthetően informál. Közvetlenül a felületen keresztül rendelhetnek is, s ami ma igen fontos, mobilbarát. Reggelente házhoz jön. S hogy miért szeretik az éttermek? Mert mindenki ezt nézi, így biztosított számukra hogy a potenciális vendégekhez jut el az információ, hiszen naponta az éhes tömeg keresi fel az oldalt.,, Az a jó étterem ahol tömeg van. A Hamin pedig óriási a tömeg.

Távolabbi tervek?

 

Néhány hónapja újabb mérföldkőhöz érkezett a Napi Hami, hiszen a régen dédelgetett cél valóra vált, elindult a székesfehérvári oldal is egy franchise partner bevonásával. Hosszú távú elképzelés ugyanis a weblap országossá növesztése. Mindenkit arra bíztatok, hogy ha megálmodik valamit, akkor tegyen is annak megvalósulásáért, hiszen ha valósággá válik, működik, akkor az elégedettséggel, boldogsággal tölti el az álmodót. Jó üzenet ez a pesszimisták világának, akiknek Albert Einstein gondolatát küldeném: “Ne mondd, hogy nincs időd semmire! A te napod sem rövidebb, mint Michelangelo, Pasteur, Teréz anya, Leonardo da Vinci, Albert Einstein vagy Jézus napja!”

Beszter

Szólj hozzá

Dunaújváros NapiHami