2016. júl 26.

[Dunaújváros] - A Kegyelet Bt. kulcsszavai diszkréció és intimitás

írta: SikerEmber
[Dunaújváros] - A Kegyelet Bt. kulcsszavai diszkréció és intimitás

Amikor az ember arra szánja el magát, hogy vállalkozzon, akkor szerencsés, ha végiggondolja, hogy az adott területen mi lenne az ő saját igénye. Így történt ez a Kegyelet Bt. esetében is,-mondja el Palkovics Katalin, ügyvezető. Azt tekintettem át először, hogy adott szituációban mi lenne az én elvárásom egy hasonló profilú cégtől. Milyen igényeim lennének, hogyan kezeljék a történetet.

Mik lettek az elsődleges szempontok, mi a sikeretek titka?

Ahogy már sajnos Te is és sokan mások megtapasztalhatták, nálunk az elődleges szempont a diszkréció, az intimitás. A szeretett családtag elvesztése önmagában egy nagyon fájdalmas szakasz az ember életében, s ebben a helyzetben jó, ha olyan közegben, olyan emberekkel találkozol az ügyintézés kapcsán, akik megkönnyítik a nehéz napokat. A mi célunk, a Kegyelet Bt.-nél az, hogy az elhunyt hozzátartozóiról minden terhet levegyünk. Értem ez alatt azt, hogy neki ne kelljen hivatalokba, kórházba, patológiára menni, mi megóvjuk ügyfeleinket attól, hogy még fájdalmasabb szituációkba kerüljenek.

kegyelet-palkovicskatalin.jpg

Mivel készüljön, aki végleg búcsúzik valakitől? Mit hozzon el az irodátokba?

Szükségünk van az elhunyt halott vizsgálati igazolására, a születési-és házassági anyakönyvi kivonatára, illetve személyigazolványára, lakcímkártyájára. Ezekkel mi már mindent el tudunk intézni. Ha adott esetben a hozzátartozók döntést tudnak hozni a kellékválasztás, zeneválasztás terén, eldöntik, hogy polgári, vagy egyházi búcsúzást szeretnének-e, illetve hamvasztásos, vagy koporsós lesz a temetés, akkor valóban csak ezen egy alaklommal kell hozzánk befáradni, s utána már csak a temetésre kell érkezni.

iroda_belulrol_kegyelet.jpg

Mi történik akkor, ha az elhalálozás nem Dunaújvárosban történt, de a temetés itt lesz?

Ez nem okoz gondot, hiszen az ország egész területéről haza tudjuk szállítani az elhunytat, akár testben, akár hamvak formájában, igény esetén. Ezt minden esetben méltóképpen tesszük a legkevesebb mozgatással. Fontos tudni, hogy lehetőség van olyan kombinált temetésre is, hogy a hozzátartozók még testben elbúcsúzzanak a ravatalon az elhunyttól, megtartsák a tort, s utólag kerüljön sor a hamvasztásra, s a hamvak elhelyezésére. Ez történhet urnasírba, a Dunában való elengedéssel, szétszórással, vagy hazavitel formájában is. Legújabb szolgáltatásként pedig bio urnában, amiről azt kell tudni, hogy egy fa nő a földben elhelyezett hamvak fölött.

A hamvasztás talán még mindig egy kicsit misztikus dolog. Te hogy érzed ezt?

Néha még ma is felmerül a kérdés, hogy a hamvak, amiket kapunk hogyan keletkeznek, valóban az elhunyt földi maradványait kaptuk-e meg stb. A kételyek eloszlatása céljából az Adytum Kft, -a cég, akikkel mi is együtt dolgozunk hamvasztás terén-, készített egy videó filmet, ami néhány percben bemutatja az általuk használt eljárást. Ennek megtekintésére nálunk az irodában lehetőség van. S bizton állítom, hogy nem maradnak kételyek, ha valaki ezt megnézi.

Említetted az előbb, hogy polgári és egyházi temetést is kérhetünk, melyik esetében, hogyan járjunk el?

Így van. Mi három polgári szónokkal állunk kapcsolatban, őket ajánljuk az ügyfeleinknek, de, hogy közülük kit választanak, az az ő döntésük. Mi időpontot egyeztetünk a temetésre, s ettől kezdve a búcsúzóknak kell felkeresni a szónokot, s a beszéd részleteit egyeztetni. Hasonlóképpen nem veszünk részt az egyházaknál történő elbeszélgetésben sem, ezt már a hozzátartozóknak kell intézni. Igen sok, egyéb szolgáltatással, például rendezvényterem bérlése a tor megtartására, sírcsokrok, koszorúk biztosításával állunk rendelkezésre, ezekről is tájékozódhatnak a www.kegyeletbt.hu oldalunkon.

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá