2016. júl 18.

[Dunaújváros] - A Dunaújvárosi Borbarát Klub jubileuma

írta: SikerEmber
[Dunaújváros] - A Dunaújvárosi Borbarát Klub jubileuma

A magyar borászatok minőségre való törekvése és a gasztronómiában mára betöltött szerepük kiváló. Mindenkinek kívánom, hogy minőségi borok kerüljenek az asztalukra, s ha ebben mi tudunk segíteni, azt örömmel tesszük, hiszen Klubunk kapuja bárki számára nyitva áll.- fejeztük be a beszélgetést Grábics Gáborral, a Corner  Kávéház tulajdonosával legutóbb. A történet most folytatódik.

Az apropó pedig nem más, mint, hogy a Borklub idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját.

Ifjú kamaszkorba léptetek. Milyen céljaitok, tapasztalataitok vannak?

Nézzük előbb a múltat. A 2001-ben alakult szenvedélyes borkedvelő társaság alapító tagjai nagyrészt ma is oszlopos tagok. Rengeteg tanulás, tapasztalatszerzés van mögöttünk. A borok világában tett kalandozásaink izgalmasak, megújulásosak, előre mutatóak voltak, úgy vélem mindenki számára. Hozzánk eddig is, és bízom benne ezek után is olyan borkedvelők a bor iránt érdeklődők jönnek, akik felfedezni vágynak, s így „megúszhatnak” drága tanfolyami díjakat. A jubiláló klubunk kapuja bárki számára nyitva áll, így  bárki szabadon beléphet: az angol mintájú szabályrendszert követve teljes jogú

tagja lehet két meglévő tagunk ajánlásával. A tagsági díj megfizetésével máris jogosulttá válik a rendszeres összejöveteleinken történő részvételre, a magyar borkultúra meghatározó tagjainak, és személyiségeinek megismerésére, Dunaújváros belvárosának szívében, a Corner Kávéház által nyújtott kellemes, baráti légkörben.

Mit tegyen az, aki először csak kóstolót szeretne kapni a klub hangulatából?

Amennyiben valaki bizonytalan klubunkba történő belépését illetően, eseményeinken vendégként is részt vehet az alkalmi részvételi díj megfizetésének ellenében.

corner.jpg

Megtisztelő jelenlétével, vendégünkként megismerheti összejöveteleink hangulatát, betekintést nyerhet klubunk mindennapjaiba, megismerkedhet meglévő, állandó tagjainkkal, új barátságokat és ismeretségeket kötve. Ha pedig közösségünkben jól érezte magát, bátran jelentkezhet klubtagunknak, és részt vehet állandó összejöveteleinken az alkalmi díjaknál kedvezőbb tagsági díj megfizetésével.

És a jövő?

Azt mi is látjuk, hogy a folyamatos megújulás még ilyen esetben is szükséges, hogy a tagok és az érdeklődők ne veszítsék el lelkesedésüket. - teszi hozzá Szűts-Lengyel Brigitta üzletvezető. Így hát a mostani nyári szünetet arra is használjuk, hogy fantáziálunk, ötletelünk, mit lehetne másképp, milyen új dolgokat csempésszünk a klub életébe. Annyit már most elárulhatok, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a gasztronómiával, színesíteni szeretnénk a minden hónap utolsó szerdáján megrendezett boresteket csendes élő zenével, s persze megtartjuk, ami jó, vagyis ellátogatunk majd pincészetekbe.

Terveztek valami nagy durranást az ünneplésre?

Igen, de erről most csak annyit árulnék el, hogy élő zenével fűszerezett gasztrocsemegét kínálunk majd szeptemberben, bízva a jó időben a Corner Kávéház teraszán. Már most mindenkit arra buzdítok, hogy járjon majd felénk, s szippantson bele a hangulatba. Kapjon kedvet a velünk való további kulináris kalandozásokhoz a bor a gasztronómia világában.

Beszter
NapiHami csoport - www.napihami.hu

Szólj hozzá